Behandelingen Multiple Sclerose

Biogen-143038, maart 2022

Behandelingen Multiple Sclerose

U vindt op deze pagina meer informatie over de behandeling van MS (Multiple Sclerose) met VumerityTM (diroximelfumaraat), TecfideraTM (dimethylfumaraat), TysabriTM (natalizumab), PlegridyTM (peginterferon bèta-1a), AvonexTM (interferon bèta-1a) en FampyraTM (fampridine).

Wanneer u vragen heeft over onze geneesmiddelen, dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen met de medische afdeling van Biogen via: 020-8080270.

Ook kunt u een e-mail sturen naar: medinfo.netherlands@biogen.com.

In geval van bijwerkingen:

Neem binnen 24 uur contact op met de farmacovigilantie afdeling van Biogen, telefonisch of via e-mail.

Tel: 020-5422000.

E-mail: drugsafety.netherlands@biogen.com.

Voor informatie over werkingsmechanismen, werkzame stoffen, doseringen en bijwerkingen dient u eerst een account aan te maken of, als u al een account hebt aangemaakt, in te loggen. U krijgt na het inloggen toegang tot het deel van deze website dat is voorbehouden aan zorgprofessionals. Ook kunt u hier materialen aanvragen, studies lezen, video’s bekijken en podcasts beluisteren. Deze informatie is alleen beschikbaar voor voorschrijfbevoegde zorgprofessionals.

VumerityTM

Vumerity is het volgende generatie fumaraat, geïndiceerd voor de behandeling van volwassen patiënten met relapsing-remitting multiple sclerose.

TecfideraTM

Tecfidera is geïndiceerd voor de behandeling van volwassen patiënten met relapsing-remitting multiple sclerose.

TysabriTM

Tysabri is geïndiceerd als enkelvoudige ziektemodificerende therapie bij volwassenen met zeer actieve relapsing-remitting multipele sclerose (RRMS) in de volgende patiëntengroepen:

  • Patiënten met zeer actieve ziekte ondanks een volledige en adequate behandeling met ten minste één ziektemodificerende therapie (disease modifying therapy, DMT).

of

  • Patiënten met zich snel ontwikkelende ernstige RRMS, gedefinieerd door 2 of meer invaliderende relapses in één jaar, en met 1 of meer gadolinium aankleurende laesies op de magnetische kernspinresonantie (MRI) van de hersenen of een significante toename van de lading van T2-laesies in vergelijking met een eerdere recente MRI.

PlegridyTM

Plegridy is geïndiceerd bij volwassen patiënten voor de behandeling van relapsing-remitting multiple sclerose (RRMS).

AvonexTM

Avonex is geïndiceerd voor de behandeling van:

  • Patiënten waarbij de diagnose relapsing-remitting multiple sclerose (RMMS) is gesteld. Tijdens klinisch onderzoek werd dit gekenmerkt door twee of meer acute exacerbaties (relapses) in de voorafgaande drie jaren zonder aanwijzingen voor continue progressie tussen de exacerbaties in; Avonex vertraagt de progressie van invaliditeit en verlaagt de frequentie van exacerbaties.

of

  • Patiënten die een enkele episode van demyelinisatie met een actief ontstekingsproces hebben doorgemaakt als deze exacerbatie ernstig genoeg is om behandeling met intraveneuze corticosteroïden te rechtvaardigen, als alternatieve diagnoses zijn uitgesloten, en als is vastgesteld dat deze patiënten een verhoogd risico lopen op het ontwikkelen van klinisch definitieve MS.

FampyraTM

Fampyra is geïndiceerd voor de verbetering van het lopen bij volwassen patiënten met multiple sclerosis met beperkt loopvermogen (EDSS 4-7).

Biogen-143040, maart 2022