Kennis & Educatie

U kunt op BiogenLinc video’s bekijken van specialisten op het gebied van Multiple Sclerose. Bij het onderdeel Kennisbank vindt u bijvoorbeeld meer informatie over de Biogen MS immunologie app. Indien er nascholingen beschikbaar zijn vindt u deze bij Nascholingen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met medinfo.netherlands@biogen.com

Kennis & Educatie

U kunt op BiogenLinc video’s bekijken van specialisten op het gebied van Multiple Sclerose. Bij het onderdeel Kennisbank vindt u bijvoorbeeld meer informatie over de Biogen MS immunologie app. Indien er nascholingen beschikbaar zijn vindt u deze bij Nascholingen. Deze informatie is beschikbaar na inloggen of een account aanmaken.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met medinfo.netherlands@biogen.com

De vertegenwoordigers van de medische afdeling (Medical Science Liaisons) hebben voor u wetenschappelijk goed onderbouwde maar ook praktische presentaties over verschillende onderwerpen ontwikkeld onder de naam Biogen Neurologie Kennissessie (BNK). Na eerdere succesvolle bijeenkomsten in verschillende ziekenhuizen in Nederland, bieden de MSL’s deze sessies ook digitaal aan. Een interactieve, digitale sessie duurt ongeveer een half uur tot een uur.

We bieden onder andere BNK’s aan over MS, infecties en vaccinatie tijdens DMT gebruik, MS en gezinsplanning en meer informatie over het gebruik van Biogen middelen bij MS.

De BNK’s zijn bedoeld voor Neurologen (in opleiding), Physician Assistants en Verpleegkundig Specialisten. Alleen zij kunnen een BNK aanvragen nadat zij zijn ingelogd of een account hebben aangemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Biogen contactpersoon.

Online nascholing

Wilt u meer leren over de immunologische achtergronden van vaccinatie en de impact van DMT’s op het immuunsysteem, volg dan onze nascholing “Immunologie en infecties gerelateerd aan de behandeling van MS” gepresenteerd door Dr. Jean-Luc Murk en Dr. Marco Schreurs. U krijgt verdieping in de effecten van disease-modifying therapies (DMT's) op het immuunsysteem, en hoe het immuunsysteem van patiënten met MS reageert op vaccinaties. In het bijzonder wordt nog ingegaan op COVID-19 vaccinatie bij MS-patiënten die ook DMT's gebruiken en ook de jaarlijks terugkerende griepprik.

In het bijzonder wordt er ingegaan op de effectiviteit en veiligheid van vaccinaties bij MS en gelijktijdig gebruik van DMT’s, juist met het oog op vaccinatie tegen COVID-19 en ook de jaarlijks terugkerende griepprik.

De nascholing is door de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN), Nederlandse Associatie Physician Assistant (NAPA) en Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) met 3 punten geaccrediteerd. U kunt deze nascholing volgen op ons platform Biogen-NEO.

Biogen MS immunologie app

Heeft u behoefte aan meer verdiepende kennis van immunologie gerelateerd aan MS? Bekijk dan onze korte video over de Biogen MS immunologie app.

U vraagt de app eenvoudig aan door op de button “Aanvragen Biogen MS immunologie app” te klikken. U dient vervolgens wel eerst in te loggen of een account aan te maken.

De vertegenwoordigers van de medische afdeling (Medical Science Liaisons) geven u graag (virtueel) een demonstratie van de app en uitleg over de immunologie van MS, de werkingsmechanismen van de verschillende MS-behandelingen en de immuunrespons bij vaccinatie.

Biogen-143347, April 2022