Biogen MS immunologie app

Biogen MS immunologie app

Om bij MS een zo optimaal mogelijke behandelkeuze te maken is een goed inzicht in de werking van de verschillende DMT's onontbeerlijk. De Biogen MS immunologie app is speciaal ontwikkeld om u bij dit inzicht te helpen.

Wat biedt deze app?

In de app vindt u verdiepende achtergrondinformatie over neuro-immunologie, animatievideo's over het werkingsmechanisme van DMT's en uitleg over de immunologische achtergrond van vaccineren. En niet in de laatste plaats kan de app gebruikt worden als hulpmiddel in de spreekkamer bij het uitleggen van het immuunsysteem bij MS aan uw patiënten.

De app bestaat uit vier delen

  1. Immunologie van MS: hierin wordt het neuro-immunologisch proces van RRMS en de betrokken immuuncellen toegelicht.
  2. Werkingsmechanismen van MS-behandelingen: met heldere animaties wordt de werking van de behandelingen geïllustreerd.
  3. Immuunrespons bij vaccinatie: in 7 stappen wordt uitgelegd hoe een immuunrespons ontstaat na vaccinatie.
  4. Immunologie zelf uitleggen: met dit onderdeel kunt u in de spreekkamer uw patiënt voorlichten aan de hand van begrijpelijke animaties.

Aanvragen app

U kunt de Biogen MS immunologie app via het formulier aanvragen.

De MSL van Biogen neemt vervolgens contact met u op.

Aanmelding succesvol

Controleer gegevensinvoer

U kunt meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens vinden onder aan deze website en dan te kiezen voor “Privacy Beleid” en “Privacyverklaring voor zorgverleners”.

Immunologie

Vele neurologische aandoeningen vinden hun oorsprong in de (neuro-)immunologie. Door het groeiend aanbod aan MS-medicatie dat ingrijpt op het immuunsysteem, lijkt het hebben van een gedegen kennis van de immunologie haast onmisbaar.

Biogen MS immunologie app

Heeft u behoefte aan meer verdiepende kennis van immunologie gerelateerd aan MS? Bekijk dan onze korte video over de Biogen MS immunologie app.

U vraagt de app eenvoudig aan door op de button “Aanvragen Biogen MS immunologie app” te klikken. U dient vervolgens wel eerst in te loggen of een account aan te maken.

De vertegenwoordigers van de medische afdeling (Medical Science Liaisons) geven u graag (virtueel) een demonstratie van de app en uitleg over de immunologie van MS, de werkingsmechanismen van de verschillende MS-behandelingen en de immuunrespons bij vaccinatie.

De vertegenwoordigers van de medische afdeling (Medical Science Liaisons) hebben voor u wetenschappelijk goed onderbouwde maar ook praktische presentaties over verschillende onderwerpen ontwikkeld onder de naam Biogen Neurologie Kennissessie (BNK). Na eerdere succesvolle bijeenkomsten in verschillende ziekenhuizen in Nederland, bieden de MSL’s deze sessies ook digitaal aan. Een interactieve, digitale sessie duurt ongeveer een half uur tot een uur.

We bieden onder andere BNK’s aan over MS, infecties en vaccinatie tijdens DMT gebruik, MS en gezinsplanning, Tysabri Extended Interval Dosing, Tysabri voor subcutane injectie, Tecfidera update – the story continues en Fampyra.

De BNK’s zijn bedoeld voor Neurologen (in opleiding), Physician Assistants en Verpleegkundig Specialisten. Alleen zij kunnen een BNK aanvragen nadat zij zijn ingelogd of een account hebben aangemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw Biogen contactpersoon.

Wilt u meer informatie lezen over het thema immunologie, klik dan op onderstaande button. U dient eerst in te loggen of een account aan te maken om deze informatie te bekijken.

Biogen-143006